Bobos klo


Igår upptäckte jag att Bobo ena klo på vänster framtass var sprucken, vi fick bort den delen av klon som satt löst. Men klon är liksom ”delad” även om den håller ihop vet man ju inte om bakterier och inflammation kan komma att uppstå. Åh, jag får en sådan här ”är jag en dålig hundägare?”-känslor. Det är ju så va att om man klipper klorna med kanske två veckor mellanrum så minskar risken för kloskador (som jag har förstått det). Men sanningen är den att vi inte har klipp klorna på Bobo någon gång här ute i stugan, vilket vi för betala för nu… Nå ja, Bobo går normalt och är vid samma goda humör som vanligt. Men han slickar på tassen då och då (dock inte frenetiskt). Vi har ju the cone of shame om den skulle behövas. Jag ringde Djurkliniken här stan och fick en tid i morgon, man vill ju vara på den säkra sidan liksom att vi tar hand om den spruckna klon på bästa sätt. Fortsättning följer angående Bobos klo!

Annonser
Det här inlägget postades i Vår hund Bobo. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Bobos klo

 1. elin skriver:

  det är nog ingen fara om han inte visar tecken på att ha ont, men bra att ni bokat tid så att ni kan andas ut 🙂 puss till bobo!

 2. Emma Axelsson skriver:

  Så tänker jag med, hoppas att vet. säger samma 🙂

 3. Hoppas det ordnar sig.. haha cone of shame, så bra film!

 4. anita axelsson skriver:

  Ja det är lika bra att gå till vetrinären!

 5. gittilou skriver:

  kito har ofta spruckna klor, tror det är för att han lever om så när han springer lös och badar och har sig.. vi har fått gå till veterinären åtminstone två gånger med hans klor, men nu vet vi hur vi ska behandla (har en salva hemma och så desinfektion) så nu behöver man inte gå iväg om det inte blir rött och smärtande, det är skönt! han har göttigt nog inte haft det på ett tag fastän han badar jätteofta, kanske är för att vi bytt foder. vi misstänkte nästan att han hade nån vitaminbrist av nåt slag.. och herregud, är det varannan vecka alltså?!?!? :O då finns det sämre hundägare här..

  • gittilou skriver:

   ps. krya på dig bobo och lycka till hos veterinären hälsar johanna å kito

  • Emma Axelsson skriver:

   Det stämmer nog, att när de springer omkring och har sig kan de fastna med klon liksom, det där med kloklippningen beror nog på hur fort klorna växer och sådant, hur snabbt de slits ner och ja du vet 🙂 ni är finfina hundägare! Skönt att veta vad man ska göra om det uppstår sprickor igen att ha salva och så hemma. Kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s